MEETING / PANEL
İzmir Akdeniz Bienali ``Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü ``
İzmir Akdeniz Bienali kapsamında "Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü" panel 01 Mart 2024 tarihinde saat 18.30'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkzei Küçük Salon'da...
3/1/2024
6:30 PM
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
yaş belirtilmemiş
İzmir Akdeniz Bienali kapsamında 1 Mart Cuma günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek “Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü” başlıklı söyleşide Dr. Öğr. Üyesi Betül Öztürk moderatörlüğünde konuşmacılar Dr. Ayşegül Selçuki, Bilge Keykubat, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Türköz Bakırcı ve Resmiye Dinlenmez, aynı suyun etrafında kurulmuş sofrayı kültürel miras, tarım, gastronomi ve turizm odağından değerlendirmeye davet ediyor.
UNESCO’nun somut olmayan miras listesinde yer alan, yemek kültürüne saygı duyan hatta ona hürmet eden bir mutfaktır Akdeniz mutfağı. Kültür ve turizm yönetmeni Dr. Ayşegül Selçuki Akdeniz mutfağı kültürel mirasını, ziraat mühendisi Bilge Keykubat bu mutfağı oluşturan tarımsal ürünleri, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gözde Türköz Bakırcı Akdeniz gastronomisini, turizm yöneticisi Resmiye Dinlenmez Akdeniz mutfak kültürünün turizmdeki yeri ve önemini ele alacaklar. Dr. Öğr. Üyesi Betül Öztürk moderatörlüğünde konuşmacılar “Tarımdan sağlığa kültürel mirasından turizme Akdenizleşme nedir?” sorusunun yanıtını anlatıp, tartışacaklar.
