SERGİ
Foto - Belgesel Sergisi `Bir Tabak Ot Yemeği`
2 - 30 Eylül tarihleri arasında İzmir`de yetişen yenilebilir yabani otlardan yapılan ot yemeklerinin bir dizi görselleri ziyaretçilerinin beğenisine sulunuyor.
9/2/2022
8:00 AM
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
Yaş sınırı belirtilmemiştir.
Açılış: 02 Eylül 2022 Saat:11.00
Ziyaret Saatleri:
Hafta İçi ve Cumartesi: 09.30 – 17.30, Pazar: 12.00 – 17.00
Bir tabak Ot Yemeği Foto-belgesel Sergisi, İzmir’deki yetişen yenilebilir yabani otlardan yapılan, ot yemekleri kültürünün kuşaklararası aktarımı amacıyla, gastronomi eğitimi alan genç üniversite öğrencilerini geleneksel yöntemlerle bu otları pişiren kişilerle buluşturarak İzmir bölgesinin doğası ile insanına dair bir dizi görsel belgelemeler içerir.
Bu proje, somut olmayan kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan İzmir’in yemek kültürünün kalıcılığının sağlanması ve geniş kitlelerle buluşturulabilmesi için, yenilebilir yabani otların araştırılması, doğal ortamlarında belgelenmesi ve bu otlardan yemek hazırlayan birbirlerinden farklı çevre ve katmanlardan insanları bir araya getiren bir kuşaklar buluşması olarak tasarlanmıştır.
Foto-Belgesel formatlı bu çalışma ile, “bir tabak ot yemeği”nden yola çıkılarak geçmiş ve geleceğin bir sentezinin nasıl yapılabildiğini görecek, toplumsal bütünlük için kuşaklararası kültürel geçişkenliğin ipuçlarını bulacak ve proje ekibinin bu süreçteki göz tanıklıklarına ortak olacaksınız.
Adil Alpkoçak, Aylin Telef, Ayşegül Çetinkalp, Nejat Gündüç, Veyis Polat ve Yılmaz Bulut’un çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, 30 Eylül 2022 tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.
